Facebook Twitter

18 september 2014: BAS - Jong SC Heerenveen

Het eerste elftal van BAS Voetbal heeft donderdagavond voor een kleine 400 toeschouwers met 0-10 verloren van Jong SC Heerenveen. Op Sportpark De Schelp hield de ploeg van trainer Arnold Wubs het twintig minuten lang op 0-0, maar vervolgens ging het hard. "Het was een mooie avond voor de club", zo oordeelt verdediger Art Drent.

Op de geblesseerde Freddy Doppenberg na kwamen alle selectiespelers donderdagavond in actie. Basisplaatsen waren er onder andere voor keeper Sander Westdijk, aanvaller Danny Mol en middenvelder Rick Aernaudts.
Ondanks de nul BAS-goals staat laatstgenoemde echter wel voor altijd in de geschiedenisboeken. Het lukte BAS niet om te scoren, maar toch ook weer wel. Na twintig minuten verwerkte Aernaudts op ongelukkige wijze een voorzet en zo verschalkte hij doelman Westdijk: 0-1. "Toch heb ik het idee dat we het langer vol hadden kunnen houden", stelt Art Drent, die zelf op de bank begon. "Als we iets anders beginnen, dan hadden we misschien meer kans. De eerste helft zijn we amper tot aanvallen gekomen."

Doelpunt
Net voor de rust liep de score in vier minuten op van 0-2 naar 0-5. Met Art Drent in de gelederen begon BAS wel beter aan de tweede helft, maar uiteindelijk moest het ook in die helft vijf tegengoals incasseren. "Ik vond wel dat we een goal hadden kunnen maken. De tweede helft hebben we ook aanvallend iets kunnen doen en dat was wel leuk", glimlacht hij. De verdediger kwam zelf ook nog in scoringspositie, maar zijn inzet verdween over en naast. Broer Tom leek in de slotfase toch de o,zo gewilde BAS-goal te maken. Hij kwam door vanaf het middenveld, schoof de bal via de paal binnen, maar blijkbaar in buitenspelpositie. Het werd de in Biddinghuizen woonachtige grensrechter niet in dank afgenomen.

Na negentig minuten stond er een 0-10 eindstand op het bord en op het eerste oog leek Drent teleurgesteld. "Het is jammer dat we niet scoren en dat we het niet onder de tien hebben gehouden. Maar toch mogen we als club terugkijken op een mooie avond", zegt hij.