Facebook Twitter

BAS kijkt tevreden terug op jubileumfeest

BAS kijkt tevreden terug op jubileumfeest 22 september 2014.  Voetbalvereniging BAS uit Biddinghuizen kijkt met een tevreden gevoel terug op de festiviteiten rond het 50-jarig jubileum. Op donderdag begon het feestweekend met een kindermiddag, waarna het vlaggenschip tegen Jong Heerenveen speelde. Op zaterdagavond stond er een feestavond op het programma, waar jong en oud samen een mooie avond beleefden.

Het was drie dagen lang één groot feest. Op de donderdag kregen vierhonderd toeschouwers een mooie voetbalavond voorgeschoteld en dat succes kreeg vrijdag een vervolg. De dag begon met een sponsormeeting, waar Foppe de Haan het publiek toesprak. Vele mooie verhalen, grappen en anekdotes kwamen voorbij, waarbij vooral het verhaal met Royston Drenthe aansprak. De oud-trainer bouwde aan de tafeltennistafel een band met de jonge voetballer op en haalde zo het beste in hem naar boven.
 
Tijdens de sponsoravond overhandigde hoofdsponsor AH Jan Schuurhuis een aantal mooie cadeaus, terwijl ook subsponsor Richard Mol van Kantoorartikelen Dronten de club een aantal presentjes schonk. Na de sponsoravond liep het programma over in de ’24 uur van BAS'. Vanaf 23.00 uur werd er volop gedart en geklaverjast, waarbij er uiteraard maar twee winnaars konden zijn. Na een gezellig avond bleken Debbie van Montfoort en Ane Sybesma de beste darters, terwijl Marina Heezen het klaverjassen won. “Alle aanwezigen hebben het naar hun zin gehad. Het was een hele mooie avond”, oordeelt Henk Georg, voorzitter van de jubileumcommissie.
 
Na het darten en klaverjassen ging rond de klok van 3.30 uur het FIFA-toernooi van start. Op vier grote schermen en drie tv’s speelden bijna veertig deelnemers het computerspel FIFA 14. Na de poulefase en de knock-outrondes ging de finale tussen Jesper Claassen en Gerwin Schaap. Eerstgenoemde won en mocht zodoende zaterdagochtend met de beker naar huis. In zijn kielzog vertrokken rond 7.30 uur ook de D-pupillen en C-junioren weer naar huis. Zij speelden een nachttoernooi, om vervolgens te overnachten in de feesttent. Van slapen was echter geen sprake, maar uiteindelijk vond iedereen het een geslaagde nacht.
 
De afsluitende zaterdag stond eerst in het teken van een clinic, waarin vele jeugdleden onder leiding van de eerste selectie een aantal voetbaloefeningen afwerkten. Vervolgens was het de beurt aan de huidige helden zelf, in combinatie met oude helden van weleer. Het reünie mixtoernooi trok zeker zeventig deelnemers. “Ook dat was een succes. Er waren veel deelnemers en er werd bij vlagen ook nog leuk gevoetbald. Maar iedereen heeft plezier gehad en daar ging het natuurlijk vooral om.”
 
De jubileumweek werd afgesloten met een barbecue en een feestavond, waar een kleine driehonderd mensen op afkwamen. Tijdens de barbecue was er vermaak door middel van een verloting en tijdens de feestavond zorgde de Biddinghuizer band Zeldzaam voor een prima sfeer. “Een waardige afsluiter van een mooie week. We hebben als club het jubileum op grootse wijze gevierd. Op naar de volgende vijftig jaar”, sluit een meer dan tevreden Georg af. 


Voor foto's kun je kijken in het fotoalbum

<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat